Beteende och Psykologi

Bästa vänner eller nervös rädsla?

2019-09-10 21:23 #0 av: Maleficum

Såg detta inlägg idag på Hippson: https://www.hippson.se/hippson-tv/som-hast-och-katt-best-friends.htm

Där de sedan skrivit "Den här katten har hittat sin bästa kompis i en av stallets boxar och hästen verkar inte misstycka."

Direkt när jag såg det så tänkte jag att visst, katten ser ut att trivas men hästen ser extremt nervös och inte alls lika glad ut!

Är det bara jag som uppfattar det så? Tycker det är så ofta man ser videos på djur som beskrivs på ett sätt att djuren är så glada och nöjda men där man i själva verket ser ett djur som är missnöjt på ett eller annat vis. Ledsen

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2019-09-11 13:39 #1 av: Vrilen

Nja överlycklig ser ju hästen inte ut att vara. Mer förundrad över vad det är för nån levande morot som sitter på boxdörren Gapskrattar Sen tror jag, hade hästen varit rädd och känt sig obekväm hade den backat in i hörnet av boxen. Visst hästen ser inte lugn ut, snarare fundersam och på tårna över vad katten är. Mot slutet ser det ut som hästen börjar lugna sig lite.

Anmäl
2019-09-11 15:24 #2 av: Gronstedt

Tycker hästen ser lite skeptisk men nyfiken ut. Hade den varit rädd hade den nog inte nosat runt katten - eller så hade den skickat iväg katten med en släng av huvudet. Eller bitit efter den.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.