Allmänt om NH

Dagens utmaningar: hinderarbete

2019-01-12 20:30 #0 av: ähnchen

Just nu är det väldigt halt, och där det inte är det är det knöligt. Men eftersom damen visade tydliga tecken på rörelsebrist häromdagen tänkte jag hitta på någonting i alla fall. Vi tog oss ner till trailbanan och Bounty fick följa med.

Runt hindren var marken ganska ok. Grynet fick guldstjärna som klättrade upp på däcken utan problem och passerade grinden efter viss eftertanke, med det vanliga grymtande när hon tycker att något är lite obehagligt. Men när lucernpelletsen dök upp var allt förlåten.

Bountys utmaning var en första desensibilisering med repet över ryggen. Vi har spenderat mycket tid med beröring. Klappa, borsta, göra flätor mm. Warwick brukar kalla det för 10 year old girl training. Vi sällan tänker på det som träning, men om vi är uppmärksamma på hur hästen mår och ger eftergift när den behövs kan vi bygga väldigt starka relationer och förtroende.

Bounty är en väldigt tuff liten tjej och fick en guldstjärna hon med! Lite tveksamhet och en gång gick hon runt mig mest för att hon trodde att det var det som förväntades. Detta var första steget att lära henne skillnaden mellan ett drivande rep och ett som inte betyder någonting överhuvudtaget.

Summering: En framgångsrik dag!

Värd på Natural Horsemanshipwww.ap-horsemanship.com

Den som tror sig veta allt vet bara det han vet.
Den som vet att man aldrig blir fullärd kommer växa livet ut.

Anmäl
2019-01-12 20:44 #1 av: Herveaux

Älskar att läsa dina inlägg om Grynet och hennes vänner när ni är ute på upptåg och äventyr. Hjärta

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster, Guldhamster och Hundar
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2019-01-13 07:36 #2 av: ähnchen

#1 Åååh, tack så mycket! Hjärta

Värd på Natural Horsemanshipwww.ap-horsemanship.com

Den som tror sig veta allt vet bara det han vet.
Den som vet att man aldrig blir fullärd kommer växa livet ut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.