Allmänt om NH

Kan du läsa hästen - vad ser du? Del2 :)

2017-08-08 21:52 #0 av: ähnchen

Vi kör en andra runda Glad Frågan låter som i del 1: Tror ni att hästen är avslappnad, stressad, nyfiken, sömnig, sur etc.? Skriv gärna hur ni ser detta.

Det är ofta svårt att avgöra exakt vad som händer bara från en bild så det finns utrymme för tolkning.

Lukas ställer upp denna gång.

Värd på Natural Horsemanshipwww.gnagarfantasten.se

Den som tror sig veta allt vet bara det han vet.
Den som vet att man aldrig blir fullärd kommer växa livet ut.

Anmäl
2017-08-09 09:16 #1 av: Gronstedt

Han ser ut att vara mitt i en "diskussion" med en annan häst. "Nä hörru, vad GÖR du?!" Lite häpen, en aning förskräckt och lite ... inte direkt arg, men skulle kunna bli arg alldeles strax om den andra fortsätter med vad den nu gör som är påträngande. På väg att hoppa undan, men kommer strax att stanna eller till och med gå fram igen för att säga ifrån om sina gränser.

Han skulle kunna vara bara skrämd, men öronen ser ut att vara på väg mot "varningsläge" och munnen ser mer sur än rädd ut.

Anmäl
2017-08-09 17:54 #2 av: Vrilen

Tycker #1 beskriver det väldigt bra.

Anmäl
2017-08-09 18:49 #3 av: VoxBauers

Håller med #1

www.voxbauers.weebly.com

www.cornishrex.se

Anmäl
2017-08-09 19:17 #4 av: ähnchen

Kanonbra!! Han är mycket riktigt i en diskussion med en annan häst vid ett hopsläpp. Andra hästen tycker han är för närgående och "hotar" med försvar. Nedan ser ni hela bilden. Med facit i hand: I just det ögonblicket försöker han mest skydda sig då han inte vet ännu vad andra hästen går för. Huvudet åker upp ur vägen för en eventuell spark och öronen bakåt av samma skäl. Öronen är ytterst viktiga för hästar och skyddas noggrant. Mulens drag skulle man kunna jämföra med en människas min som redan vet att hen i nästa sekund kommer få en boll eller liknande i huvudet.

Värd på Natural Horsemanshipwww.gnagarfantasten.se

Den som tror sig veta allt vet bara det han vet.
Den som vet att man aldrig blir fullärd kommer växa livet ut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.