2017-02-05 17:47 #0 av: ähnchen

Idag släpptes Grynet ihop med en ny flock i lösdriften. Återigen ett fantastiskt tillfälle att iaktta deras beteende. 

En nyfiken approach, ett par pip, en hel del springande. Sedan några kickar mellan henne och ett annat sto och en flykt genom ett elstängsel som hon helt hade missat... Hon sprang hem de 200 meter till sitt förra hem. 

Omtag. Nu visste hon iaf att det fanns elstängsel. De andra hade gått bort till höet. När hon kom in igen var det ingen som brydde sig särskilt mycket. Bra, ingen som ville jaga henne iaf.

Hon började traska längs med staketet mot gamla hemmet först men efter ett tag tog hon ut svängarna mot nya flocken. Varje gång hon närmade sig hälsade hon, sedan vände hon om och gick tillbaka. Någon gång stannade hon i närheten och började gräva i marken. Till slut kom hon som hon sparkats med fram. Några pip till och några varningar att "kom inte närmare än så" från båda håll, men ingen vidare action. Sedan gick andra stoet tillbaka till sitt hö. 

Vi hade lagt ut högar här och där så att alla skulle få chans att äta utan att komma varandra för nära och det gjorde gänget till slut. Här är de två "bråkmånsar" som spanar tillsammans mot en okänd fiende Skämtar