Beteende och Psykologi

Ut ur komfortzonen och lär! =)

2016-07-12 12:24 #0 av: ähnchen

Vi liksom våra hästar behöver regelbundet kliva utanför det området vi känner oss trygga i för att lära oss och växa.

För att kunna putta hästen utanför komfortzonen behöver vi ofta putta oss själva först. Efter en avklarad utmaning är det viktigt att få komma tillbaka in i tryggheten och njuta av känslan att ”Jag klarade det!”.

En mycket bra artikel som beskriver i vilka tillstånd hästen lär sig bäst och varför.

http://besthorsepractices.com/comfort-for-horse-and-human/

Glad

Värd på Natural Horsemanshipwww.gnagarfantasten.se

Den som tror sig veta allt vet bara det han vet.
Den som vet att man aldrig blir fullärd kommer växa livet ut.

Anmäl
2016-07-13 13:19 #1 av: Gronstedt

Stämmer bra! Nuvarande medryttarpålle är också nästan (men inte riktigt!) "spook proof". I går hamnade hon plötsligt en bra bit utanför komfortzonen när några extremt lurviga attackfår med HORN plötsligt gjorde en framryckning i samlad tropp. Och jag har sällan sett henne så nöjd med sig själv som när hon, efter att ha leviterat en bit och sedan stirrat, funderat, tagit ett djupt andetag och tassat förbi monstren efter kompisarna (som for åt andra hållet när fåren attackerade) muttrande, grymtande, småfrustande och manruskande lufsade därifrån med mulen i knähöjd när det visade sig att hon faktiskt fortfarande levde Cool. Det verkade motsvara ungefär en en spa-dag med massage och en god natts sömn i fråga om må gott-faktorer.

Anmäl
2016-07-14 11:48 #2 av: ähnchen

#1 Woohooo, vad härligt!

Haha, ja, attackfår är en utmaning! Det finns sådana längs min löprunda. De brukar gömma sig bakom det höga gräset vid vägkanten och när jag inget anande springer förbi säger gräset plötsligen BÄÄÄ-Ä-Ä-ÄÄÄ bredvid mig. Förskräckt Hur ofta jag än springer förbi lyckas jag inte desensibilisera mig mot dem.  Skämtar (Det blir inte särskilt ofta, kanske därför det inte funkar... hmmm...)

Mycket duktig av både dig och din häst att överleva attacken och kunna lägga den bakom er med sådan bravur! Tummen upp

Värd på Natural Horsemanshipwww.gnagarfantasten.se

Den som tror sig veta allt vet bara det han vet.
Den som vet att man aldrig blir fullärd kommer växa livet ut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.