Allmänt om NH

instruktör i natural horsemanship

2016-01-14 23:40 #0 av: Princesseen

Finns det några utbildningar så att man blir instruktör/tränare i natural horsemanship?

Mvh Agnes

Anmäl
2016-01-15 00:08 #1 av: Princesseen

Vad menas med Certifierad Hästcoach samt cert. NLP Master Practitioner & cert. NLP Practitioner.?

Anmäl
2016-01-15 10:03 #2 av: LinaN

Det betyder att de gått utbildningar inom en viss inriktning och att de har papper som styrker till vilken utbidlningsgrad det rör sig om.

Parelli har en instruktörsutbildning i england, australien och givetvis usa.

Sen finns det ju andra instruktörer/inriktningar också som har instruktörsutbildningar. Till exempel Dressage Naturally, som är NH-baserad dressyr, hon håller till i usa men har iaf en utbildad elev här  isverige såvitt jag vet.

Yesterday starts tomorrow, tomorrow starts today.
Today is a gift, that's why we call it the present.

 

Anmäl
2016-01-18 19:47 #3 av: Princesseen

Okej. Har tyvärr ingen möjlighet att flytta utomlands och utbilda mig. Har någon hört talas om utbildningen som finns på http://www.hastcoach.se/ ?

Anmäl
2016-01-18 22:26 #4 av: LinaN

#3 man åker på 1-3 månader långa utbildningar så det är inte nödvändigt att man flyttar. Det är mer som att studera utomlands. :)

Jag har personligt svårt för denna människa och hennes attityd samt hänsynslösa marknadsföring som tidigare skett här på sidan utan någon som helst respekt inför de regler som finns för företagare som vill annonsera.

I övrigt så är hennes filosofi nästan uteslutande baserad på Parellis 7 lekar och i min PERSONLIGA mening en ren rippoff som gjorts så att det inte kan ske någon stämningsansökan eftersom hon ändrat tillräckligt mycket för att det inte ska "vara samma"

Jag har några av hennes filmer och jag kan tycka där finns sånt som är helt ok, och sålänge man inte skadar sig själv eller hästen så får man väl lösa problemen som man vill. Men jag hade inte betalat pengar för att utbilda mig hos henne.

MEN ÅTER IGEN; DET ÄR MIN PERSONLIGA ÅSIKT SOM INTE HAR MED SAJTENS VÄRDERINGAR ATT GÖRA ÖVER HUVUD TAGET

Sen har vi Hearts and horses som har elever emellanåt nere i skåne.

Yesterday starts tomorrow, tomorrow starts today.
Today is a gift, that's why we call it the present.

 

Anmäl
2016-02-04 10:55 #5 av: [Hönan]

Vad menar du med Natural Horsemanship? Det finns väldigt många saker som gärna landar under begreppet, som inte har alls med varandra att göra. Och eftersom att begreppet inte har något riktigt vara, så kan man egentligen inte utnämna någon till NH-instruktör enligt min mening. För alla har sin version. Så man behöver precisera lite mer vad man är ute efter. :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.