Träningstips

Lära in ligg via buga

2014-08-10 17:23 #0 av: ching

Hej! Jag har läst runt lite på internet på olika sätt att lära sin ligg. Ponnyn jag vill lära det kan buga, och jag tror att det bästa sättet för henne och mig att lära in det är via buga, dels för att jag bara varit med henne när hon lagt sig självmant ett fåtal gånger och dels för att hon är så avslappnad vid bugning så att jag inte tror att det skulle vara så stora problem för henne att lära sig det på det viset.

Är det någon som har lärt sin häst ligga på det viset och isåfall kanske har några tips på vad man ska tänka på och hur ni mer exakt har gått tillväga?  

Anmäl
2014-08-10 19:58 #1 av: LinaN

Det finns väl två rimliga sätt härifrån, första är att lära in compliment, dvs ett buga med bägge framknäna i marken. Och sedan guida ner hästen med ett milt tryck vid manken tills den lägger sig ner, givetvis berömma i små steg och inte ta förmycket åt gången.

Andra sättet är att när hästen bugat ner så knacka på det benet som är framåt så att hästen "lyfter" eller stoppar undan det benet, och åter igen guidar ner hästen med en hand på manken och ta det i små steg.

Har du kikat på youtube? "teach lay down, horse" eller nått sånt borde ge utslag :)

Yesterday starts tomorrow, tomorrow starts today.
Today is a gift, that's why we call it the present.

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.