Allmänt om NH

Barfotaverkare!

2013-10-15 21:35 #0 av: eamy

Någon här som har koll på om det finns någon bra barfotaverkare i Stockholms trakten?? vet inte riktigt vilka sidor man ska leta efter för att hitta en bra och utbildad barfotaverkare..

Anmäl
2013-10-15 21:40 #1 av: Jullanhugo

http://www.sanhcp.org/examinerade/hitta-oss-16352649

Skämtar

Anmäl
2013-10-20 18:14 #2 av: Spiritinthesky

http://wwwc.aftonbladet.se/sport/ridsport/skotsel/verkad.html

På tal om barfotaverknig :/

Anmäl
2013-10-20 19:44 #3 av: LinaN

#2 gammal artikel och skriven med så otroligt mycket okunnande så det är pinsamt att människan ens är betrodd med att fått sina böcker utgivna.

Om hästen får halm att äta och bark så rör det sig troligen om en fånghäst, barken är troligtvis aspbark som är bra för att balansera upp magen på hästar med fång och halm ger man ju för att bibehålla stråfödan. Artikeln osar av personliga åsikter om barfotagång....

Sen så om nu bilderna hör till hästen ifrågan eller ej framgår inte heller, men av alla de barfotaverkare som de senaste timmarna diskuterat detta så är det INGEN av de 80+ personerna som barfotaverkar som anser detta vara en ok verkning. Det kan luta åt att den SÅ KALLADE  barfotaverkaren i artikeln är en anhängare av Strasser och hennes metod att korrigera sjukliga eller obalanserade hovar involverar strikt fasta eller mat efter ett schema som är anpassat efter allt utom hästens behov. Samma med verkningen, det är ofta man hört talas om att hästar som är strasserverkade är så ömma efter en verkning att de knappt kan gå. 

Så alla barfotaverkare är inte samma skrot och korn som den här dårfinken verkar vara en häst som behöver vetrinärvård ska ha vetrinärvård men man kan kombinera traditionell modern vetrinärmedicin med gammalt kunnande såsom att ge aspbark eller tex djävulsklo till hästar som inflammationshämmande och stärkande för magen i en kris som tex fång nnebär för hästkroppen!

Yesterday starts tomorrow, tomorrow starts today.
Today is a gift, that's why we call it the present.

 

Anmäl
2013-10-20 21:29 #4 av: Spiritinthesky

#3 tack för informationen! Hittade artikeln efter en google sökning så visste inget om det :)

Anmäl
2013-10-20 21:29 #5 av: Spiritinthesky

#3 tack för informationen! Hittade artikeln efter en google sökning så visste inget om det :)

Anmäl
2013-10-21 15:25 #6 av: Lena90

#2 Den artiklen cirkulerar också på facebook nu med, där tidningen ridsport har sagt att den är gammal. Men vissa kommenterar livfullt att "problemet fortfarande finns med de där barfota talibanerna" som exempel.
Jag tycker det bara är så synd att man ska dra alla över en kam.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.