Övningar och Idéer

Utmaningar Oktober

2011-09-30 22:28 #0 av: Zaphix

Alla kan vi behöva inspiration och mål att träna mot, så för att få upp motivationen så utmanar jag er att göra dessa utmaningar innan månaden är slut.

Utmaning nr 1

Sitt på en stol/marken och tränsa/ta på grimman, hästen ska sänka huvudet och göra det lätt för dig att ta på huvudlaget.

Utmaning nr 2

Be hästen gå igenom en squeeze medan du står uppepå ena sidan av squeezen. (använd tunnor eller något annat stabilt) och efter något varv be hästen att stanna mitt i squeezen så du kan sitta upp.

Utmaning nr 3

Öva på att be hästen sätta mulen mot en kon eller liknande, lär sedan hästen att putta omkull konen när den står på en tunna, utan att välta tunnan.

Utmaning nr 4

Backa slalom mellan konor. Öka svårighetsgraden genom att göra det liberty och be hästen backa snabbare.

 

Var det för lätt?
Här kommer lite svårare övningar..

Utmaning nr 5

Sitt på ett staket/stol och be hästen backa till en bom och sedan gå sidvärts med den under sig. Be sedan hästen backa till en bom längre bort och gå över den sidvärts åt andra hållet.

Utmaning nr  6

Ställ dig i zon 5, alltså bakom hästen, och be den backa slalom mellan konor. Antingen gör man det genom att hålla i svansen, eller så utan svansen till hjälp.

Utmaning nr 7

Be hästen göra circeling game medan du gör upp hopp i mitten av cirkeln. Med upphopp menas att göra en armhävning och sedan upp på fötterna och hoppa medan man har armarna rakt upp. Se efter om hästen fortfarande håller samma tempo och gångart som du bad om.

 

Var även det för lätt?
Gör då övningarna liberty och se om det fungerar även då.

Ser gärna att ni filmar eller tar bilder på när ni utför utmaningarna, men framför allt ser jag emot era rapporter om hur det går!

Känner ni att det blir för mycket med många utmaningar så kan ni välja ett par stycken och öva så att de fungerar bra.
Om ni tycker att utmaningarna är för lätta så gratulerar jag er att ni kommit en bit i er träning, och ber er skriva utmaningar inför nästa månad.

Anmäl
2011-10-03 16:44 #1 av: LinaN

Den utmaning som jag hade tänkt ge mig på med tanke på mitt knä blir den med att tränsa/ta på grimman sittandes.

Man kan ju öka den svårigheten ytterligare genom att sitta på marken och göra det :D

Samt 3an ska vi öva på till en början. Lagom avancerat med ett trasigt knä under rehabilitering

Yesterday starts tomorrow, tomorrow starts today.
Today is a gift, that's why we call it the present.

 

Anmäl
2011-10-03 16:51 #2 av: Zaphix

Kan endel av dom redan, så är inget jag behöver träna på.

Men det jag ska fokusera på är 5 och 6. Börjat med 6'an lite, insåg att jag måste lära honom att flytta rumpan när jag står bakom bättre, så det har vi börjat med.

5'an kan vi nog hyfsat, lite problem med sideway åt ena hållet över bom då han gärna traskar nåt steg framåt och inte rakt åt sidan, det jobbar vi redan på. :)

7'an behöver vi träna på, men väljer att inte göra det just nu då jag inte vill att han ska bli stressad och börja trava, utan just nu ska han bara skritta en tid.

Anmäl
2011-10-09 22:15 #3 av: Zaphix

Är det nån som har antagit utmaningarna? :)

Anmäl
2011-10-10 08:18 #4 av: horzeharmony

Jag är med! :) dock kommer jag inte att kunna genomföra alla övningarna då jag har extremt mycket plugg just nu så det finns inte riktigt tid till att träna alla dagar som jag skulle vilja, men några av dem fixar vi :) mamma ska hjälpa mig att filma här någon dag så ni kan få se hur det ser ut so far :)

Anmäl
2011-10-12 18:47 #5 av: Sannna

Jätte roliga övningar! fortsätt ha såna här med övningar för varje månad, min skalle e ganska tom på ideer! Flört

Anmäl
2011-10-12 20:34 #6 av: [mammamian]

Jag är med och försöker, men är inte säker på att jag har nån som kan fixa "bevismaterial". Jättebra att du kommer med så kreativa idéer!!! Glad

Anmäl
2011-10-12 23:54 #7 av: Zaphix

Bra att kunna ge inspiration. LinaN formulerade ett par av utmaningarna också. :)

Tänkte filma ett par av utmaningarna så snart jag kommit underfund med kamerafunktionen på kameran jag fått låna.. Min har gått sönder.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.