Övningar och Idéer

Finurliga Serpentiner

2011-09-10 12:41 #0 av: LinaN

Att komma på övningar och lekar är inte alltid det lättaste. Men här kommer en övning som kanske sätter sprätt på idéerna!

Du behöver

  • 3-så många koner du vill, har du inte koner använd bildäck, fodertunnor, hinkar, höpåsar med sten (eller hö i om du vill höja svårighetsgraden ;P) eller vad som helst som kan agera markeringar på backen.
  • Repgrimma och ledrep av valfri längd.
  • En häst
  • Fantasi

Själva övningen

Du börjar vid den röda konen och ber hästen att gå sideways eller sidvärtes åt vänster, be hästen sedan att skritta rakt fram längsmed den röda pilen. Glöm inte att rakställa!

Be hästen sedan att göra en sideways mot höger framför den gula konen och sedan rakställ och skritta framåt mot den blå konen osv.

 

Variationer

Denna övningen går att variera väldigt mycket, egentligen är det bara fantasin som sätter gräner. Du kan göra detta On-line såväl som Liberty och uppsuttet.

Du kan rida den som en helt vanlig serpentinbåge utan sidvärtesrörelser och sideways. Men du kan också rida den som skänkelvikning mellan konerna.

Gör en volt runt varje kon antingen samtidigt som man gör vanliga serpentinbågar eller använd två koner och gör ett figure 8-pattern och vandra genom alla konerna. Nu ser bilden jätterörig ut men jag hoppas att ni får en hum om hur man ska utföra övningen! :D

Sedan kan man backa genom konerna. Göra "fyrkantiga" passeringar så att i varje serpentinhörn gör man antingen en framdelsvändning 90-grader eller en bakdelsvändning. Det går att variera i det oändliga! Bara fantasin sätter gränser som sagt.

Gör ytterligare en variant av sideways, få hästen att passera genom att ha konerna under magen alltså mellan fram och bakbenen istället för att vara emellan konerna och göra sideways.

Gör övningarna i skritt trav och kanske till och med galopp? Med galoppen så gör flying changes, dvs galoppombyten mellan varje kona så hästen har rätt galopp på bågarna.

Trava på bågarna och gör halt mitt mellan konorna, kom igång i trav direkt igen utan att skritta. Gör samma sak i skritt och galopp också, jättebra träning!

Gör 360graders vändningar mellan konorna innan man fortsätter på serpentinspåret.

Berätta gärna hur det har gått för er! :D Kom ni på fler varianter som vart lättare eller svårare?

Och glöm inte att ta den tid det tar så kommer det ta mindre tid!

Yesterday starts tomorrow, tomorrow starts today.
Today is a gift, that's why we call it the present.

 

Anmäl
2011-09-11 17:35 #1 av: EwaAngantyr

Rolig övning!!  Ska jag prova i  morgon!!

Anmäl
2011-09-11 20:26 #2 av: Gyllir

Så mycket man kan göra med en weave, man blir aldrig färdig :-)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.